Kannattaako remontoida itse vai pyytää ulkopuolista apua?

remontti

 

Kun remonttikärpänen iskee, kannattaa tuleva projekti suunnitella tarkasti. On erityisen olennaista pitää mielessä oman osaamisen taso. Vaikka tekisikin mieli säästää sievoinen summa ja kokeilla sen sijaan tehdä projektia itse, on hyvä tarkastella kriittisesti oman osaamisensa tasoa. On hyvä muistaa, että jäljet voivat jäädä massiivisessa rakennusprojektissa näkyville pitkäksikin aikaa.

Pensseli käteen ja maalaamaan!

Helpoin urakka on pintaremontointi, joka on ehdottomasti helpoin kaikista vaiheista. Siihen ei vaadita erityistä osaamista. Jos on maalaamassa ensimmäistä kertaa, voi opetusvideoita katsoa esimerkiksi YouTubesta tai maaliyritysten sivuilta. Tällä tavalla saa apua itseään mietityttäviin aiheisiin esimerkkivideon kautta. Onkin hyvä katsoa tällainen tuotanto ja miettiä, miten sitä voisi soveltaa käytäntöön eri näkökulmista.

On niin ikään hyvä muistaa, että lattian laminaatin asentaminen on erittäin helppoa ja vaivatonta esimerkiksi hiomiseen verrattuna. Laminoiminen käykin vaivattomasti, kun sitä opettelee esimerkiksi videon välityksellä. Sitä voi harjoitella erikseen ennen urakkaan ryhtymistä, jotta palaset menevät oikein. Muussa tapauksessa lattiaan voi jäädä ikäviä koloja, jotka näyttävät pahalta myös jälkikäteen. Jos pelkkä ajatuskin tuntuu opetusvideon katsomisen jälkeen mahdottomalta, voi se olla hyvä jättää suosiolla ulkopuoliselle.

Remontointi on mielenkiintoista.

Jätä monimutkaiset projektit muille

Jos ei ole pitkää kokemusta rakennusalasta, voi olla järkevää kääntyä suosiolla ulkopuolisen ammattilaisen puoleen. Esimerkiksi lattian hiominen on erittäin monimutkainen asia, joka tuottaa suuria haasteita. Yleisesti suositellaankin, että se kannattaa jättää haastavuuden takia ulkopuoliselle tekijälle.

Oppia työväenopistoista

Hyviä paikkoja omien taitojen parantamiseen ovat työväenopistot, joissa voi oppia mitä mielenkiintoisempia ja uusimpia asioita näistä aihealueista. Kurssit ovat usein todella kohtuuhintaisia erityisesti siihen nähden, että opetus on erittäin korkeatasoista. Tällä tavalla voi investoida omaan osaamiseen ja säästää rahaa myös tulevaisuudessa. Jos oppii nämä asiat kovinkin hyvin, voi tehdä esimerkiksi keikkaa tutuille.