Kylpyhuoneremontin suunnittelu

kylpyhuone remontti

Viimeksi kävimme läpi keittiöremontin suunnittelua ja nyt on aika tarkastella toista yleistä kodin remontin osa-aluetta eli kylpyhuoneremonttia. Kylpyhuoneremontti mielletään usein kodin haastavammaksi remontiksi, osin sen vuoksi, että kylpytilat eivät ole henkilöiden käytettävissä remontin aikana ja kylpyhuoneen remontissa tulee ottaa huomioon monta seikkaa. Kylpyhuoneremontti mielletään yleensä kalliiksi remontiksi johtuen osittain sen eri vaiheista, luvista, ammattilaisten käytöstä sekä materiaaleista kuten kaakeleista sekä kylpyhuoneen kalusteista.

Kylpyhuoneen suunnittelussa tulisi ottaa huomioon budjetti, haluttu fiilis sekä aikataulu, milloin kylpyhuoneremontin haluaa toteuttaa. Kylpyhuoneen pohjapiirustus sanelee usein paljon sitä, mitä kylpyhuoneessa voidaan toteuttaa. Suunnittelun apuna kannattaakin käyttää ammattilaisia avukseen, jotta remontti saadaan toteutettua järkevästi ja kustannustehokkaasti. Suurimmalla osalla kylpyhuoneliikkeillä on tarjolla myös ilmaista suunnittelupalvelua, jolloin henkilö näkee myös laatta- sekä muut materiaalivalinnat 3D-kuvina. Näin ollen oman kylpyhuoneen kokonaisuutta on helpompi hahmottaa ja siten voi vielä tehdä muutoksia esimerkiksi materiaalivalintoihin.

Ennen liikkeeseen astumista on hyvä ottaa mitat kylpyhuoneen tilasta sekä miettiä budjettia ja sitä, miltä unelmien kylpyhuone näyttäisi. Toivooko henkilö uudelta kylpyhuoneelta esimerkiksi toimivuutta vaiko esimerkiksi luksusmaista spa-henkeä. Ammattilaisen kanssa käydään läpi materiaaleja ja ammattilaiset osaa myös kertoa eri pintamateriaalien eroja muun muassa puhtaanapidon, kestävyyden sekä käytettävyyden kannalta. Ammattilainen osaa myös ehdottaa erilaisia kustannustehokkaita vaihtoehtoja laajasta materiaalien kirjosta. Myymälässä voi tutustua myös erilaisiin oheistuotteisiin kuten altaisiin ja hanoihin, jotka ovat olennainen osa kylpyhuoneessa sekä sen lopullisessa ilmeessä sekä käytettävyydessä. Samalla myymälässä voi valita myös kylpyhuonekalusteita sekä muita yksityiskohtia.

kylpyhuoneen remontti

Kylpyhuoneen suunnittelussa on myös yksi todella tärkeä seikka, nimittäin valaistus. Valaistus määrää usein sen, millainen fiilis kylpyhuoneessa on eli tarvitaanko kylpyhuoneeseen esimerkiksi kirkasta valaistusta meikkaamiseen vai halutaanko kylpyhuoneeseen tuoda esimerkiksi himmennin, jonka avulla tunnelmaa voi vaihtaa valaistuksen suhteen.

Kylpyhuoneremontit kannattaa kilpailuttaa muutamilla toimijoilla ja toimijaa valitessa kannattaa tarkastaa, että heillä on luvat sekä vastuuvakuutukset kunnossa. Jos jotain ikävää sattuukin remontoijan toimesta esimerkiksi vesivahinko, on yrittäjällä sen vahingot kattava vakuutus olemassa.

Kylpyhuoneremonteissa kannattaa pyytää suosituksia sekä lukea kokemuksia erilaisista yrityksistä. Kylpyhuoneen remontoinnissa on usein erilaisia luvanvaraisia töitä, joita säädetään erilaisin sertifikaatein. Näin ollen luotettavan remontoijan käyttöä kannattaa suosia eikä se useinkaan ole se halvin.